Muscle Cars on Track Ring Knutstorp 11/9
Den 11:e september är det premiär för Muscle Cars on Track på Ring Knutstorp. Ta med din muskelbil och kör på Knutan. Körningen delas in två grupper. En Röd, för er som kört på bana tidigare och vill trycka lite extra med högerfoten. Samt en Grön för er som vill prova på.
Vid körning på banan är det obligatorisk med heltäckande klädsel i bomull, ej i syntetmaterial, och heltäckande skor, gärna läder eller racingskor. Samt handskar, hjälm och 3-punktsbälte. Vi kommer att ha overaller och hjälmar på plats om någon vill låna.
Medåkning tillåts i grupp Grön med en minimumlängd av 140 cm.

Har du en muskelbil men vill inte köra? Då är du självklart välkommen att köra in vårt utställningsområde, där även klubbparkering kommer att finnas.

Träffa gänget i Camaro Cup som deltar med sina bilar och kör uppvisningsrace. Passa på att prata körteknik och väghållning!
Det kommer också bli möjligt att åka med Camaro Cup-förarna runt banan!

Exclusive Cars finns på plats för att visa de senaste bilnyheterna.

Vill du veta hur många hästar som gömmer sig under huven på din muskelbil? Vi har svaret! Under dagen kan du mäta den i en bromsbänk.

På www.bilsport.se/musclecarsontrack kommer information att läggas upp löpande.

Tidsprogram
09.00 Muscle Cars on Track 2010 öppnar
09.30-09.45 Camaro Cup - shake down
09.30-09.45 Förarinformation
10.00-11.30 Körning
11.15-11.30 Förarinformation
11.45-12.00 Camaro Cup - uppvisningsrace
12.10-15.00 Körning
15.15-15.30 Camaro Cup - uppvisningsrace
15.40-15.50 Körning
16.00 Muscle Cars on Track 2010 stänger

Frågor? Maila musclecarsontrack@bilsport.se
Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till en mullrande dag på Ring Knutstorp!

Arrangörer:
Bilsport, Hyllinge MS och Ring Knutstorp

Eventpartner: Exclusive Cars

Anmälan

För 200:- per gång får du köra hela 5 varv eller 10 minuter.
Vi håller öppet 9.00–16.00 och entrén kostar 140:-.

Biljetter går att förköpas på www.ringknutstorp.com.

Ingen föranmälan behövs. Vill du däremot parkera tillsammans med din klubb på utställningsområdet tar du kontakt med klubbansvarig.

Kontaktuppgifter

Kontaktperson:
Linda Hugosson
E-postadress:
linda.hugosson@fabas.se
Telefon:
0455-335378
Hemsida:
www.bilsport.se/musclecarsontrack

Hur du håller racing nerven vid liv...


Klicka på loggan för mera info..

GRC 

Välkommen till Gentlemen Racing Club. Vi arrangerar bankörningsdagar på racingbanor i Sverige. Vill du testa din vardagsbil eller sportbil på en racingbana? Då har du hittat rätt! Du blir en bättre och säkrare förare genom att lära dig att hantera din bil i pressade situationer. Riskera inte ditt körkort och dina medtrafikanter genom att busköra på vanliga landsvägar. Hos oss kan du istället testa gränserna för dig och din bil under lagliga och säkra omständigheter.

Alla är välkomna att köra med oss, oavsett bilmodell och oavsett tidigare körvana. Du behöver inte betala för något medlemskap, utan enbart för de event som du vill köra på. Hos oss får du alltid köra så mycket som du orkar. Vi har inga gruppindelningar, utan kör "Open Pitlane" hela dagen - du får köra ut och in på banan när du vill. Vi har även erfarna instruktörer som kan hjälpa dig att utveckla din körteknik till en högre nivå.

Bli medlem i GRC-klubben här på AutoLife, så riskerar du inte att missa något av våra event! Då får du löpande vårt nyhetsbrev med mer information. Det är helt gratis att bli medlem! Som medlem har du även möjlighet att skriva inlägg och komma med synpunkter på GRC i vårt eget diskussionsforum här på AutoLife.

Läs mer om våra olika körningar under (den grå, undre) menyfliken Event. Det är även där som du anmäler dig om du vill vara med och köra.

Knutstorp 7 / 9...

Årets fjärde bankörningsdag på Ring Knutstorp med GRC. Som vanligt kör vi Open Pitlane hela dagen, d.v.s. du får köra så mycket som du vill utan gruppindelningar. Detta är en "bullerdag" vilket innebär att vi inte har några begränsningar gällande ljudnivåer. Ta med din högljudda leksak och ge full gas!

Nytt för i år är att vi förbättrar säkerheten ytterligare. Förutom att vi har tre bemannade flaggposteringar med varningsflaggor och brandsläckare, har vi även en bemannad säkerhetsbil på plats som står standby i händelse av att en olycka skulle inträffa.

Som vanligt bjuder vi på lunch mitt på dagen. Det finns även möjlighet att köpa till fika i restaurangen, som har banutsikt!

Vi kommer även att erbjuda tips och hjälp från erfarna instruktörer, för den som önskar förbättra sin körning ytterligare. Racingstjärnan Alx Danielsson kommer att finnas på plats för att dela med sig av sin kunskap inom racing! Du kan boka upp en personlig coachning med Alx i denna diskussionstråd.

Vi kommer även att ha en fotograf på plats för att dokumentera dagen.

Alla är välkomna oavsett vad man kör för bil och oavsett om man är nybörjare eller professionell racingförare. Du behöver inget medlemskap heller. Man betalar bara för de event som man vill köra på.

Läs mer om övriga villkor och regler på GRC's klubbhemsida här på AutoLife.

Anmälan

Du anmäler dig till detta event direkt här på AutoLife. Anmälan är bindande. Hör av dig snarast möjligt om du skulle få förhinder.

Priset är 2500 SEK (alt. 2000 DKK) inkl. moms. Är ni flera personer som delar bil tillkommer 500 SEK (=400 DKK) per extra förare.

Betalning sker till svenskt BG: 5161 - 8742

Utlandsbetalning till bankkonto:
Bank: Ålems Sparbank / Swedbank
SWIFT: SWEDSESS
IBAN: SE5580000008434334215806

OBS! Glöm ej att ange ditt namn samt eventets namn och datum på inbetalningen!
T.ex: Johan Nilsson Knutstorp 100503

Alternativt sker betalning på plats. För att garantera din reserverade plats 100% krävs dock betalning senast fyra dagar i förväg.

Vi tar in max 55 bilar per dag, vilket gör att det blir gott om plats på banan utan trängsel.

OBS! Vi kör även om det regnar!


Häng me'Ferrari Maserati Racingday 28 Augusti


Ferrari Maserati Racing Days på Ring Knutstorp den 28 Augusti
Tid Ring Knutstorp 28/8 På banan
Hela dagen Utställning Ferrari Maserati
09.00- 09.20 Battle of the twin MC Racing

09.40- 10.30 Ferrari på bana

10.50-11.35 Swedish GT

11.45-12.50 Ferrari på bana

13.00-13.15 Limited Edition

13.20-14.20 Ferrari på bana

14.30-14.50 Battle of the twins MC Racing

14.50-15.50 Ferrari på bana

16.00-16.40 Swedish GT Racing

Välkomna

Lördagen den 28 augusti kommer det att explodera av italienskt sportbilstemperament runt motorbanan Ring Knutstorp mitt i Skåne. Autoropa arrangerar då för tredje året i rad Ferrari & Maserati Racing Days, och erbjuder allmänheten möjlighet att på nära håll insupa spänningen och mystiken kring den stegrande Ferrari hingsten och den anrika Maserati tridenten. På banan kommer Ferrari och Maseratiägare från Sverige och Norge att ges möjlighet att låta sina bilar bejaka sitt sanna racingarv, det kommer att arrangeras uppvisningskörning med Limited Editionbilar, rafflande racing i den nya svenska GT-klassen samt MC-racing med Ducati-cyklar i serien Battle Of the Twins. Förra året fanns unikiteter som Ferrari F40, Ferrari F50, 612 Sessanta, Superamerica och klassikern Ferrari 205 SP i startfältet till Limited Edition uppvisningen, och vi hoppas kunna addera ytterligare både se- och hörvärda italienare i år!
Entré vuxna 150:-
Barn under 15 kommer in gratis i målsmans sällskap

Ring Knutstorp Köp biljett

The inside of Top Fuel Racing...& much more....

 


Läs mera i nät tidningen Car Craft....


Klicka på bilden för mera info....


Power street finals regnade bort...

Fredags kväll var vädret kanon och alla kunde köra som plannerat...men idag lördag så regnade det så att inget blev kört och det hela blev avblåst ....Skit tradigt..
I depån hittade vi en välmotoriserad anglia -59 som fick mycket uppmärksamhet ifrån Torben..och en startmotor... Och vi (torben) som skulle köra kjelles -66 top fuel ....lasta av lasta på utan något brum brum ...
Nåja, Håkan Nilsson körde 4.15 och Padda 4.18 i kvalet på fredagen och det fick de fina bucklor för idag ...
lite tröstbilder ifrån idag lördag...

  
  
  
  
  

C U next time...

Den 13-14/8 kör vi Power Street Finals Reunion

Raceway..

och Torben skall köra Nitro dragster och sin egen bil....

Be there or be square...

Ride Safe..Mantorp Park Drag Racing Festival


Nu har vi även klarat av Mantorp....Kom upp på Onsdagen och vädret var soligt och fint...Försökte checka in på
Scandic Hotel centrum men tydligen så var vi på fel hotel...nåja Scandic väster skulle vi bo på enligt dem...och som allt annat så löstes även det...Torsdagen regnade det som aldrig förr och vi haltade in på Flygvapen museet
i Linköping...
Nåja Fredagen fick vi kört en kval runda och sedan återkom regnet på eftermiddagen...vi låg då på 12de plats..
Lördagen var vädret helt OK och vi körde både en kval rund och en eliminerings runda där vi åkte ut med nån -1000 del...dock körde Torben sin första 7,9 tid med PG lådan ...hurra...
  
  


Dark Lady Racing comeback...

Sagt o gjort....Siktet var inställt på Veidec Race weekend i Mantorp i slutet på juli men bilen har ju stått i träda sedan winter nats -08 så att det efter en fem minuters tanke verksamhet bestämdes det att bilen skulle göras i ordning och vi skulle köra den 16 - 17 i malmö....för att testa hette det...he he och det gjorde vi....dvs jag och Torben eftersom resten av teamet (Micke L.) var i Paraguay och jobbade....hmmm jag är ju hans chef så att jag borde ha planerat bättre men ibland klickar det...??  Nåja, efter lite mekande och varma sommar kvällar filande av mig, Torben och tom min son Erik plus Roger B ( Molly var osså med) så blev bilen race klar och ....i Fredags drog jag o Torben ner till
meca race way ...ja ja nu heter det Veidec...och vi satte ihop depån osv under Torbens mycket positiva tillrop...
Som grannar hade vi 2 glada norrmän som storögt tittade på när jag Torben slet i värmen ....1,5 tim senare var vi mycket svettiga men klara för att ta oss an alla.....nästan....vi skulle köra i ET SUPER PRO och vi blev uppropade ca 1800 men besiktnings gubbarna gick bara förbi oss gång på gång ...de vågade nog inte komma in till oss..eftersom den numera berömda pinnen till bromskärmen var utlånad och saknades så att vi kunde inte göra i ordning bromsskärmen...som vanligt så löstes det som allt annat och efter mycket svett och tårar så kom vi så till start plattan ( Tackar Lasse N ) som hoppade in som push car driver...fyrhjulig moppe men erkänn det hörs bra med push car...Lasse ställde upp from that moment to the bittter end STORT TACK! Allt gick bra och bilen gick som ett skott så nu är vi färdiga för Mantorp...
RSS 2.0