Venom GT

Venom GT är världens snabbaste bil
Lamborghini, Ferrari och Koenigsegg må vara snabba, men de rår inte på Hennesseys Venom GT. Bilen är världens snabbaste produktionsbil och accelerationen tar inte slut förens vid 427,6 km/h.

Hennesseys Venom GT är i grunden en Lotus Elise – men självklart är den rejält modifierad för att kunna vara med och leka i det absoluta toppskiktet av fartmaskiner. Och den är onekligen snabb. I januari etablerade sig modellen som världens snabbaste produktionsbil när det kom till accelerationen 0-300 km/h. Guinness rekordbok klockade en snittid på 13,63 sekunder.

Den 9 februari stoltserade Venom GT med ytterligare ett ”rekord”. Nu var det topphastigheten bland produktionsbilar som gällde. Hastigheten uppmättes på United States Naval Air Station Lemoore i Kalifornien och blev oerhörda 427,6 km/h.
– En Veyron Super Sport klarade av 430 km/h, men Bugatti begränsar produktionsversionen till 415 km/h. Därför, med 427,6 km/h, är Venom GT den snabbaste produktionsbilen som går att köpa, sa John Hennessey efter fartuppvisningen.

En hästkraft per kilo
Venom GT hämtar kraften från en sjuliters V8 med dubbla turboaggregat. Motorn ger 1 244 hästkrafter och 1 566 Newtonmeter. Lägg till att alla dessa hästar bara har 1 244 kilo bil att flytta på, så är det lätt att förstå att det går att få upp farten snabbt. Är du sugen? Hennessey kommer bara att bygga 29 exemplar av sin rekordbil och priset för en Venom GT ligger på motsvarande 7,8 miljoner kronor.

Nu har Hennessey lagt ut en film från sin hissnande snabba ”rekordfärd”… 
On February 9, 2013 the Hennessey Venom GT attained a speed of 265.7 mph (427.6 km/h) and was still accelerating before running out of room on the 2.9 mile long runway at Naval Air Station Lemoore, California. For the complete story, please check out the May, 2013 issue of TopGear magazine.
http://www.venomgt.com
http://www.hennesseyperformance.com
http://www.tunerschool.com

SPECIAL THANKS TO:

The United States Navy:
http://www.navy.com

Brian Smith, test driver:
http://www.full-lock.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0