Bilsports Performance Show 2010

SKANDINAVIENS STÖRSTA BIL OCH MC-MÄSSA FÖR ENTUSIASTFORDON
ELMIA - JÖNKÖPING
Bilsport Performance Show & Custom Motor Show 2010
Senaste nytt
2010-02-19
The Egyptian - Årets D´Agostino-bygge från USA
Första gången han visade en custombil på Elmia var 1996. Numera har vi vant oss vid att amerikanen John D´Agostino kommer med ett nytt bygge varje påsk. Denna gång stoppade John sin prisbelönta Oldsmobile -58 i en container på California Shipping i Los Angeles för vidare transport med båt till Sverige.
Återigen är det OZ Custom utanför Sacramento som stått för hantverket – givetvis efter Johns idéer och skisser. Förutom diverse mindre customtrix har bilen fått taket choppat och försetts med ny vindruta från Finland. Inredningen är gjord med skinn från svenska Elmo – ett fabrikat som John har använt till en mängd bilar. The Egyptian, som bilen är döpt till, premiärvisades på Grand National Roadster Show i Los Angeles för ett år sedan. Den har därefter turnerat framgångsrikt i USA och nu är det alltså dags för Europa och Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping.
Mer information om John och hans bilar finns på www.johndagostinokustomkars.com


2010-02-17
The Flower bike – Färgglad hoj visas på Elmia.
Börje Hurtigs ”The Flower bike” liknar inget annat och bryter glatt mot nästan varenda oskriven regel som finns om hur en chopper ska se ut. Kolla bara in de knasiga glaskulorna, ramen av sammanflätade rör och de många starka kulörer som den är lackat i. Till och med den heliga V-twinnen är utbytt mot en Kawasaki-fyra på 550 kubik. Att körbarheten inte är den allra bästa bekymrar inte ägaren som ser bågen som ett konstverk på två hjul. Hela tre People’s Choice på raken har Börje tagit hem på tre av de största mc-träffarna i Sverige 2009. Frågan är om det märkliga hojbygget kommer bli publikens favorit även på Elmia i påsk!

2010-02-15
Finsk vinnarbil
Kari Hirvanen från finska Jyväskylä har lagt ner ett antal vintersäsonger på att få sin Seat Ibiza Cupra från -00 i perfekt showskick. Inte många kvadratcentimeter har lämnats åt slumpen, möjligtvis en bit av dörrarna hälsar byggaren.
Trenden med ombyggda bilar är stor i Finland, och Kari har nått toppskiktet med flera förstapriser på stora utställningar hemma i Finland under förra säsongen. Han är inte ny inom bilbygge, han har tidigare haft en bejublad Opel Vectra och just nu bygger han om en Subaru Impreza STI som han gärna vill visa på Elmia nästa år.

2010-02-10
Sprillans ny Camaro Cup-bil
Den tuffa Camaro Cup-serien blir i år ännu mer sevärd, när teamen byter upp sig till den helt nya Camaro-karossen. Bryntesson Motorsport rullar in flera av dem i den stora motorsportavdelningen i hall B.
- Vi har också en stor monter där vi visar upp Camaro cup-bilarna genom historien, från generation 1 till nuvarande generation 5, berättar teamchefen Tony Bryntesson.
 Den nya tävlingsbilen är byggd i amerika som en Nascar-bil utan dörrar, så det gäller att förarna övar upp smidigheten inför helgen7-8 maj när premiären körs tillsammans med STCC på Knutstorp.
Mer information om Camaron finns på www.camarocup.com
2010-02-08
Tema - Muskelbilar
I år är det precis fyra decennier sedan som de mest muskelstarka bilarna tillverkades borta i USA. Detta kommer att uppmärksammas på årets mässa och innefattar både fordon i strikt originalskick samt de som är modifierade.
En av dessa bilar som kommer visas är 2009 års vinnare av den prestigefyllda tävlingen ”Sveriges Snyggaste Bil”. Den klassiska skönhetstävlingen för bilar startades redan 1976 av tidningen Bilsport och är idag en klassiker.
Fjolårets segrare var en smakfullt ombyggd Dodge Charger -68 med kompressor som ägs av Johan Eriksson i Mora. Under vintern har Johan förbättrat de sista detaljerna som han inte var riktigt nöjd med. I påsk finns det möjlighet att få se den grymma Chargern helt klar på Elmia i Jönköping.

2010-01-26
The French Connection - Boyd Coddingtons sista mästerverk.
En av flera kända fordon som kommer att visas på mässan blir Rocky Walker drömbil ”The French Connection”. Den fantastiska skapelsen har fått sin design efter 1930-talets Delahaye-bilar och karossen är handknackad i aluminium. Inredningen är lika exklusiv som exteriören och är en blandning av kohud och strutsskinn. Under huven vilar en 12-cylindrig motor på 750 hästar som ursprungligen är avsedd för marint bruk. Tyvärr fick Coddington aldrig se den färdiga eftersom sjukdomen tog hans liv innan bilen blev färdig. Nu är det emellertid klart att besökarna får möjlighet att se det berömda Boyd-bygget live på Elmia i påsk.
2010-01-18
The Impression - Chip Foose bästa bilbygge till Elmia!
Världens mest berömda hot rod ”The Impression” ägs av Ken Reister från Colorado. Bilen som är designad och byggd av Chip Foose tog hela sex år att färdigställa och lär ha kostat över 10 miljoner kronor att bygga. Varenda detalj på bilen är handgjord och närmare 4.000 specialdelar har formats, frästs, svarvats och lackerats på företaget Foose Design i Los Angeles. Bilen har vunnit åtråvärda ”Ridler Award” samt utsetts till America´s Most Beautiful Roadster, vilket säger en hel del om byggets kvalitet. Denna extrema hot rod är utan tvekan det mest påkostade fordon som någonsin visats i Sverige och enda chansen att få uppleva skapelsen är på Emia i påsk. The Impression hittar du i Chip Foose egna monter i hall D.
Mer information om The Impression finns på www.wallesdator.com/Foose design/Impression/Page1/index.htm
2010-01-15
Chip Foose – världens hetaste bilbyggare kommer!
En av världens bästa bilbyggare och fordonsdesigners kommer till årets mässa. Chip Foose har inspirerat en hel värld av bilbyggare genom tv-program som ”Rider” och ”Overhaulin” på Discovery Channel. 
Han har liksom sin forna arbetsgivare Boyd Coddington blivit något av en institution i bilvärlden, trots sin unga ålder. Bilen som han tar med sig till Sverige och visar på Elmia är hans privata hot rod - Hemisfear. Bakom stolarna har han placerat en Hemi V8 på 540-hästar. I påsk har du chans att träffa honom på riktigt och få hans autograf.
Mer info om Chip och hans företag Foose Design finns på www.chipfoose.com



Öppettider
Entrepriser
Kvällsnöjen
Årets utställande företag&klubbar
Förköp
Film från mässan
Pressreleaser
Pressrelease #4
Pressrelease #3
Pressrelease #2
Pressrelease #1

Intresseanmäl företag
Intresseanmäl fordon
Intresseanmäl klubb

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev #2
Nyhetsbrev #1

     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0