Ulf Ögge Racing











I fjor blev det EM-silver. I år var det snäppet bättre – förra helgen tog Ulf Ögge EM-guld i dragracing.

– Jag sa till grabbarna i teamet att vinner vi inte EM i år så slutar jag att köra, säger Ulf Ögge och skrattar.

– Så nu är det bara att fortsätta köra ett tag till.

Och han är inte nödbedd. Ulf Ögge – som tävlar för Malmöklubben SRIF, Skånes racers ideella förening – brinner för sin sport och det enda negativa är att det blir så många resdagar där han är borta från sin familj.

– Ibland är det så att man undrar om nyckeln passar i låset när man kommer hem.

EM avgörs i sex deltävlingar, med tyska Hockenheim som absoluta höjdpunkten. Den sista och avslutande tävlingen var den på Santa Pod Raceway i England.

Förra året var det Fredrik Fredlund från Åland som knep guldet i klassen Pro Stock Bike (den tyngsta mc-klassen), men i år blev rollerna ombytta.

– Det var riktigt skoj. Vi har hållit på med det här i många år så det var skönt att det räckte hela vägen den här gången.

Det är otaliga timmars arbete som ligger bakom själva racet som avverkas på bara tolv sekunder.

Men det är det värt.

– Adrenalinkicken man får är enorm. Man går från 0 till 120 på en sekund och det känns som att sitta på en raket, säger Ulf Ögge som är noga med att hålla fram hela teamet.

– Det här är ingen ”one-man-show” utan det är hela teamet. Vi har jobbat tillsammans i tio år och alla drar sitt strå till stacken.

Vad ligger bakom framgångarna?

– Ett stort teknikintresse, fokusering och ett bra team. Och så är jag tävlingsmänniska ända ut i fingerspetsarna, säger Ulf Ögge.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0